Passant5

De Haven

De haven van wsv De Peiler ligt in een voormalige zandwinningsput aan de zuidkant van de Lek, circa 3 km ten westen van de oude stadskern van Vianen. De omgeving is het polderlandschap van de Vijfheerenlanden met weiden, dijken, slootjes en kleine dorpen.

De haven dateert uit 1975, rond 1995 zijn alle steigers vernieuwd en in 2006 is een nieuw clubschip in gebruik genomen. In 2015 is een nieuwe steiger voor kleinere schepen gerealiseerd. Wifi is kostenloos beschikbaar, zowel in het clubschip als in de haven.

Met 220 ligplaatsen kunnen wij spreken van een grote haven met goede voorzieningen, goede bereikbaarheid via de openbare weg en met een eigen afgesloten parkeerterrein. 

Sinds 2022 is WSV de Peiler een blauwe vlag haven. 

Steigers

Er zijn 220 boxen voor schepen van 5 tot 25 meter. Vrijwel alle ligplaatsen zijn bij de leden in gebruik.

Standaard zijn er 6 A aansluitingen beschikbaar met daarnaast een beperkt aantal 16 A aansluitingen tegen meerprijs.

Per steiger zijn er meerdere tappunten voor drinkwater. De Peiler heeft een eigen waterbron die aan strenge kwaliteitscontrole onderhevig is.

Klik op de havenplattegrond voor een overzicht van de havenindeling

Het is niet toegestaan om aan de steigers benzine te tanken. Ga hiervoor met uw boot naar het werkvlot dat via een aparte loopbrug bereikbaar is.

Gebruik van de helling is alleen bij vloed mogelijk, en alleen na afstemming met de havenmeester.

Honden en andere huisdieren dienen op het complex altijd aangelijnd te zijn en buiten het terrein uitgelaten te worden.

Voorzieningen

Een groep van wisselende havenmeesters zorgt voor de dagelijkse gang van zaken in de haven.

De Peiler beschikt over een inname-station voor vuil water. In beginsel mogen hierin ook chemische toiletten worden geloosd, maar er is geen stortbak. Er is alleen een afzuigslang voor vuilwatertanks.

Vullingen voor gasflessen zijn verkrijgbaar bij de naast de haven gelegen camping Clementie.

Op het parkeerterrein is de milleustaat voor gescheiden afval.een grote container voor klein huishoudelijk afval. De Peiler kan geen chemisch afval als afgewerkte olie en bilgewater innemen.

Hier staat ook een overdekte fietsenstalling met daarin een aantal fietsen voor algemeen gebruik (na overleg met de havenmeester). Elektrische fietser kunnen hier kosteloos worden opgeladen.

Zowel de loopbrug naar de wal als de toegangspoort naar de openbare weg is afgesloten. Leden beschikken over toegangspassen en passanten kunnen een tijdelijke toegangspas bij de havenmeester verkrijgen.

Clubschip

HET BAKEN 

Hallo Allemaal,

Sinds 14 januri 2023 ben ik (Alwin van Beusichem) de nieuwe uitbater van het Baken
Opgegroeid in Lienden, een dorpje in de Betuwe op het platteland tussen de fruitbomen. Daar woon ik nog steeds met mijn gezin: mijn vrouw, 2 zonen en een hond.

Van jongs af aan ben ik altijd bezig geweest met eten, eerst op het land met het kweken, plukken en veilen van fruit, daarnaast veel op de boerderij rondgelopen en uiteindelijk gekozen voor een koksopleiding. Mijn eerste baantje in de keuken was op 14 jarige leeftijd, waar ik in de nu bijna 26 jaar daarna in veel verschillende facetten van de horeca heb gewerkt en geleerd.

Nog steeds vind ik het leuk om te leren en mijzelf verder te ontwikkelen. Voor de leden die veel in het Baken zijn, zal dat wel te merken zijn, want het zal voorkomen dat ik weer iets lekkers te proeven heb en er zal ook vaak wat lekkers zijn om mee naar huis te nemen.

Wat betekent dit voor de menukaart? Ik hou van ambacht, simpel en herkenbaar eten wat smaakt naar wat het is, maar ook zal er soms een gekke twist inzitten die je niet verwacht, maar zal je verrast zijn door hoe smaken combineren.

Omdat we aan het water zitten vind ik het leuk om veel met vis te gaan doen, er zal dan ook veel vis vers gerookt worden. Dit wordt gebruikt op de menukaart, maar een lekker vers visje mee naar huis nemen kan ook.

Zelf ben ik ook gek op vlees, dus hier zal ook zeker aandacht aan worden besteed. Als voorbeeld maak ik zelf verse ham: je uitsmijter zal nooit meer zijn zoals hij was.

Vanaf heden kan je al je reservering doorgeven voor lunch of diner via ofni.[antispam].@vanbeusichemgastronomie.nl

De openingstijden van het Baken vanaf 19 januari zijn:
Donderdag t/m zondag vanaf 12.00 uur.

 Zie ook www.vanbeusichemgastronomie.nl/het-baken 

 

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen